Iritarea axilelor: cauze si prevenire

Piele hidratata si hranita

Iritarea axilelor este o problema mai comuna decat credem. Utilizarea anumitor produse in cadrul igienei zilnice poate provoca reactii in zonele mai sensibile ale corpului, cum ar fi axilele, ceea ce favorizeaza aparitia mancarimii sau inrosirea pielii daca nu le tratam si ingrijim in mod adecvat. Dar, de ce se produce iritarea axilelor?

Fiind o zona foarte sensibila, fina si care primeste mai putina lumina solara, axilele sunt mai expuse agresiunilor externe cum ar fi depilarea sau frecarea de imbracaminte. Totodata,  excesul de transpiratie este o alta cauza principala a iritarii si a mancarimii in zona axilelor. Alegerea unui deodorant bun poate ajuta, in general, la evitarea acestora, insa, cu toate acestea, ce alte cauze pot duce la iritarea axilelor?

Cauzele principale ale iritarii axilelor si cum sa le prevenim

Depilarea

Utilizarea repetata a aparatelor de ras poate rani grav pielea, prin urmare, este recomandabil sa le schimbati cat mai des, incercand sa le alegeti pe cele care au benzi hidratante. Totodata, depilarea va fi mai usoara daca facem acest lucru in timpul dusului, utilizand gelul de dus deoarece apa calda deschide porii si faciliteaza indepartarea parului.

Utilizarea de ceara pentru epilarea axilelor este un alt factor care poate provoca iritatii, astfel incat zona ar trebui sa fie intotdeauna foarte bine hidratata dupa aplicare.

Igiena incompleta

Lipsa unei igiene zilnice adecvate in zona axilelor poate duce la proliferarea bacteriilor care provoaca iritatii si mirosuri neplacute. Fiind o zona foarte delicata a corpului, permeabila si lipsita de lumina solara, sunt favorizate conditiile care provoaca mancarime si aciditate.

Lipsa exfolierii si tratarea corecta a pielii 

Pielea axilelor, la fel ca si cea din restul corpului nostru, are nevoie sa respire, sa transpire si sa se hidrateze, deoarece, ca si restul dermei, produce reziduuri si piele moarta. Ca si cand nu ar fi fost de ajuns, aceasta zona se afla intr-o frecare constanta cu imbracamintea, ceea ce duce la “hipersensibilitatea” sa.

De aceea, trebuie sa fim constanti in ce priveste ingrijirea acesteia, aplicand creme si produse adecvate pentru fiecare tip de piele, de preferat noaptea. De ce? In timpul orelor de somn, corpul nostru desfasoara o activitate fizica mai redusa, avand o activitate mai accentuata de regenerare a tesuturilor.

Dermatita generata de alte produse

Utilizarea in zona axilelor a unor parfumuri sau deodorante care contin alcool, precum si aplicarea remediilor casnice cum ar fi lamaia sau bicarbonatul, ingrediente “recomandate” pe multe site-uri de pe internet ca fiind “solutia” pentru petele de piele, pot ajunge sa produca iritatii grave si alergii in zona respectiva.

In acest caz, alegerea unui bun deodorant este esentiala.

Cum se trateaza iritatiile in zona axilelor?

In principal prin mentinerea unei hidratari adecvate in aceasta zona. De cele mai multe ori, iritatiile pot disparea rapid si prin igiena personala corecta, prin dus si folosirea de deodorante pentru piele sensibila.

Cu toate acestea, daca iritatia sau mirosurile neplacute persista, aceste probleme pot deriva in alte tipuri de simptome, iar in cazul agravarii acestora este recomandabil sa consultati un medic specialist.

Axilele te pot avertiza cu privire la starea ta de sanatate

Axilele sunt formate dintr-un mare numar de glande sudoripare si, asa cum precizam mai sus, aceasta este o zona care favorizeaza dezvoltarea bacteriilor care provoaca mirosuri neplacute.

Uneori, aceste mirosuri neplacute pot sa ne alerteze asupra unor probleme de sanatate legate de schimbari hormonale sau sa dea semnale cu privire la un posibil diabet datorita tulburarilor capacitatii organismului de a procesa zaharurile.

Acum, ca stii un pic mai multe despre posibelele cauze si consecinte ale iritatiei sau mirosurilor axilelor, te invitam sa descoperi gama noastra de deodorante Lactovit, care au o tehnologie brevetata de incapsulare care actioneaza atunci cand corpul tau sufera modificari de temperatura, umiditate, sau a frictiunii axilelor, optimizand in acest fel eficacitatea acestora impotriva transpiratiei si a mirosului neplacut.

In plus, formulele acestora cu activi lactici si fara alcool reduc iritatiile cu pana la 65%, oferind echilibrul perfect intre eficacitate si ingrijire pentru a mentine pielea axilelor tale puternica si hidratata.