Spalarea corecta a mainilor este primul pas pentru a le mentine Sanatoase si a preveni virusi si infectii

Piele hidratata si hranita

Mentinerea unei igiene corporale corecte, pe langa spalarea constiincioasa a mainilor, sunt unele dintre masurile indispensabile pentru combaterea si respingerea virusului.

In continuare, iti impartasim tot ceea ce ai nevoie sa stii pentru a ajuta sa previi coronavirusul, cu o igiena corecta si o hidratare corecta a mainilor.

Importanta spalarii mainilor reprezinta este prioritatea noastra zilnica, conform OMS

In conformitate cu Organizatia Mondiala a Sanatatii, “patogenii multirezistenti, purtatori ai bolilor, s-au consacrat in societatea noastra actuala. De aceea, unica masura posibila pentru combaterea si prevenirea noilor focare de infectii este de efectua un control si de a adopta masuri de prevenire de baza cum ar fi  spalarea mainilor, aceasta fiind o actiune esentiala pentru a mentine securitatea persoanelor.”

Conform OMS, posibilitatea de a suferi o boala poate fi consecinta imediata a faptului ca nu s-a pastrat o igiena corecta a mainilor.

Spalarea mainilor poate preveni Coronavirusul?

Raspunsul este da si iar da. Spalarea mainilor este una dintre masurile principale pentru a evita contagierea cu virusul. In acest sens, va mentionam bunele practici pe care trebuie sa le  mentineti pentru a evita riscul de contagiere:

 1. Stati in casa cat mai mult posibile.
 2. Pastrati distanta sociala
 3. Spalati-va corect pe maini
 4. Tusiti acoperindu-va gura cu cotul
 5. Dezinfectati elementele care ar fi putut sa aiba contact cu virusul.
 6. Schimbati-va imbracamintea dupa ce va intoarceti de pe strada si spalati-o.
 7. Mariti frecventa cu care va faceti dus si igiena personala, mai ales daca va intoarceti de pe strada.
 8. Contactati personalul sanitar daca aveti simptome

De aceea, trebuie sa luam toate masurile de precautie si sa facem acest simplu gest al spalarii pe maini ori de cate ori este necesar in timpul rutinei noastre zilnice, atat pe durata acestei izolari cat si in viitor.

Mainile noastre sunt principalele surse de transmisie a patogenilor deoarece putem sa ne scarpinam pe fata si sa ne atingem gura sau ochii cu mainile in mod involuntar.

Cum sa ne spalam pe maini intr-un mod adecvat?

Elementele cheie pentru a te spala pe maini in mod adecvat constau in cinci pasi:

 1. Umezeste mainile cu apa.
 2. Aplica o cantitate suficienta de sapun pentru a acoperi ambele maini.
 3. Freaca mainile una cu alta foarte bine. La acest pas, trebuie sa frecam constiincios ambele palme, precum si sa intrepatrundem degetele si sa curatam foarte bine partea din spate a acestora si varfurile.
 4. In ultimul rand usuca mainile foarte bine cu un prosop sau hartie de unica folosinta si incheiem curatand si robinetul pe care l-am deschis initial.

Poti vedea toti pasii in mod detaliat aici.

In ce situatii este recomandabil sa ne spalam pe maini?

Obiceiul de a ne spala pe maini trebuie sa fie frecvent in timpul zilei, din momentul in care ne  sculam si pana ne culcam, deoarece mainile noastre se afla in contact permanent cu tot ceea ce ne inconjoara in casa, precum si in drum spre locul de munca, in supermarketuri, farmacii si alte locuri permise.

Si atunci, In ce situatii este recomandabil sa ne spalam pe maini? De exemplu, inainte si dupa atingerea alimentelor, inainte de masa, cand tusim, dupa vizitarea unei persoane bolnave sau atingerea banilor, sunt cateva situatii principale.

Virusii si bacteriile sunt prezente in timpul fiecaruia dinte aceste procese, iar riscul de contagiere de la unii la altii este posibil doar cu o simpla atingere.

Importanta mentinerii pielii hidratate si hranite pentru a evita aparitia uscaciunii, a iritatiilor si a sensibilizarii.

Mantinerea unei bune ingrijiri a pielii noastre si a pH-ului sunt foarte importante, deoarece pielea noastra este un organ care serveste drept scut protector actionand ca o bariera in fata factorilor externi cum ar fi poluarea, schimbarile de temperatura sau bacteriile, precum si a celor interni, cum ar fi varsta sau hormonii.

O rutina de igiena foarte intensa ca urmare a expunerii constante la apa si sapun face ca pH-ul nostru sa se dezechilibreze si ca fiecare strat al pielii noastre sa se resimta, producand simptome de deshidratare, uscaciune, inrosire sau inclus sensibilizare.

Formulele nutritive ale Lactovit mentine fiecare strat de lipide al pielii pentru a evita deshidratarea acestuia.

De aceea pastrarea unei igiene bune a mainilor in aceste momente este un factor cheie pentru a ne proteja. Pe de alta parte, hidratarea mainilor a devenit o parte a acestui proces,
aplicarea in mod regulat a lotiunilor sau cremelor hidratante favorizeaza nivelele optime de hidratare pentru ingrijirea acestora.

Un alt element de care trebuie sa se tina seama este hidratarea organismului nostru, sa bem la cantitatea zilnica recomandata, precum si sa consumam alimente bogate in fructe si verdeturi care vor ajuta la reglarea acestor indicatori ai pielii noastre.

Cum te poate ajuta Lactovit cu privire la igiena si ingrijirea pielii tale?

Este fundamental sa ne bazam pe produse de referinta pentru ingrijirea pielii noastre.  Una dintre marcile principale specializate in sectorul igienei personale este Lactovit.

Produsele Lactovit incorporeaza beneficiile si proprietatile laptelui in formulele sale, de aceea sunt foarte catifelate, delicate fata de piele si pot fi utilizate de catre intreaga familie.

Gama sa de geluri de dus raspunde necesitatilor fiecarui tip de piele, cum ar fi hranirea, protectia si repararea. In plus, formulele sale incorporeaza complexul Protein Calcium, care intareste pielea si o hraneste in profunzime pentru a o mentine puternica si tanara.