Ce este ureea si la ce foloseste?

Pielii uscate

Ureea este o substanta naturala care se formeaza ca urmare a actiunii metabolice pe care organismul o efectueaza la nivel celular in mod natural.

Ureea se gaseste in stratul superficial al pielii noastre, fiind considerata un factor de hidratare naturala a corpului nostru. Functiile sale principale sunt:

  • Sa mentina pielea hidratata
  • Sa protejeze si sa reparare pielea

S-a demonstrat ca aplicarea sa are un mare impact asupra repararii si hidratarii pielii, in special in tratarea problemelor de piele uscata si foarte uscata.

La ce foloseste Ureea? 

Ureea este un mare aliat in tratarea si ingrijirea problemelor epidermei, fiind recomandata pentru atenuarea uscaciunii si mancarimilor din piele.

Lactourea este gama Lactovit pentru tratarea pielii uscate si foarte uscate. Formulele sale ajuta ca pielea sa se mentina sanatoasa si hidratata, creand un efect de bariera care repara pielea.

Care sunt proprietatile Ureei pentru piele?

  • Regleaza umiditatea pielii si este un factor esential de hidratare naturala.
  • Ureea este higroscopica, ceea ce poate insemna ca poate retine umiditatea in stratul cel mai exterior al pielii noastre.
  • Ureea are proprietati anti-mancarime.
  • De asemenea, este cheratolitica, ceea ce inseamna ca, in concentratii mari, rupe conexiunile intre celulele moarte ale pielii, exfoliand-o in mod natural si ajutand ingredientele sa patrunda mai bine si sa fie mai eficiente.

Date interesante despre Uree:

  • Ureea a fost descoperita in 1773 de catre chimistul Hillaire Rouelle.
  • O piele sanatoasa contine aproximativ 28 micrograme de uree pe centimetru patrat.

Factori de Hidratare Naturala

Factorii Naturali de Hidratare (NMF) sunt o serie de elemente care apar in mod natural in pielea noastra si ne permit sa o mentinem hidratata si protejata datorita capacitatii sale de a capta si retine apa. Doi dintre compusii cei mai relevanti dintre NMF sunt ureea si acidul lactic. Actiunea combinata a acestor componente ajuta sa ne protejam pielea si sa o mentinem libera de uscaciune si asprime.

Ce produse Lactovit contin Uree?

Produsele Lactourea de la Lactovit reprezinta gama perfecta de produse pentru a obtine actiunea ultra hidratanta de care pielea uscata si foarte uscata are nevoie, datorita Lactoureei, un complex unic cu on Acid Lactic si Uree Pura.

Ureea, ca hidratant natural, capteaza umiditatea pentru o hidratare intensiva si este recomandata de dermatologi pentru ingrijirea pielii mai uscate, iar acidul lactic potenteaza hidratarea pielii creand un efect de bariera pentru a evita deshidratarea. Aceasta combinatie de ingrediente cu proprietati ultra hidratante repara, protejeaza si hidrateaza in profunzime pielea, actionand asupra straturilor profunde ale epidermei pentru ca pielea sa se mentina reparata si tanara.

Daca ai probleme legate de pielea uscata, iti recomandam gama Lactourea de la Lactovit, in cadrul careia vei gasi produse de cea mai buna calitate, create pentru ingrijirea zilnica a pielii.